OVER MIJ

Hans NiemanMOTTO
“Zolang je zo gefocust bezig bent, houd je je gedachten in bedwang. Maar zodra het stil is en je niets hoeft, verlies je de controle. Vroeger vond ik dat een eng idee, maar nu durf ik mijn gedachten de vrije loop te laten.
[..].
Ik zoek nu vaker de stilte op. Zoals tijdens mijn Emo-reis. In mijn cabrio met alleen het mooie geronk van de motor, dacht ik af en toe nergens aan, soms vlogen er gedachten in en uit. Het ontspant me om af en toe leeg te lopen. (Martijn Punt)

OVER MIJ
Sinds ik met pensioen ben probeer ik bij mijn dagelijkse bezigheden er drie zo veel mogelijk te combineren: passie voor het sportieve (afstand)fietsen, interesse voor kunst en cultuur en 'feeling' voor design en techniek.
Deels komen die laatsten voort uit mijn opleiding en beroep als stedenbouwkundige, deels omdat ik naast de hoofdarbeid die mijn werk voornamelijk met zich meebracht, fysieke uitdaging nodig had. Ook in de drukste perioden van mijn ZZP-activiteiten, en naast de tijd die ik voor Marja en de kinderen vond, heb ik altijd ruimte in mijn agenda vrijgemaakt voor het fietsen.

Aanvankelijk bestond dat uit racefietsen, later reed ik vooral 's winters wekelijks ook ATB-tochten in de natuur, en tegenwoordig steeds vaker meerdaagse tochten. Op vakanties in Frankrijk, Italië en Spanje ging altijd de racefiets en later ook de ATB mee.
In de afgelopen jaren heb ik lange fietstochten gemaakt: naar Moermansk, Santiago de Compostela en de El Cid route in Spanje, en diverse tochten langs grote rivieren in Europa.
In 2011 heb ik een gloednieuwe Pinarello Paris van de fabriek in Treviso gehaald en die langs de Po, over de Alpen en langs de Rijn naar huis getrapt. Ook daarvan heb ik een weblog bijgehouden: LANGS PO EN RIJN (hansnieman.blogspot.com).
Ik hoop aan deze reis IN HET SPOOR VAN EMO evenveel plezier te hebben en dat mijn volgers het leuk vinden om het te lezen.
Hans Nieman